Het Hof van Bruntinge           

De aankoopmakelaar voor Drenthe voor het hogere segment 

Wij vinden wat u zoekt!            

Bent u op zoek naar een mooie woonboerderij of woning in het hogere segment? Ziet u door de bomen het bos niet meer? Er staan momenteel ruim 200 woonboerderijen te koop boven de euro 500.000. Hoe vindt u de boerderij of woning die bij u past? Heeft u genoeg van het heen-en-weer rijden naar het Noorden? Schakel ons in. Wij zoeken en selecteren voor u.  Wij zijn op de hoogte van de lokale plannen. Zeker in Drenthe spelen zaken als windmolen- en zonneparken, boeren die nieuwe schuren bouwen, stinkende bio-gasinstallaties, uitbreidingen op recreatieparken. Soms zijn lokale wegen verrassend druk en "past" de buurt u niet. Wij wonen zelf in monumentale Saksische boerderij, dus als ervaringsdeskundige weten we waar op te letten bij een bezichtiging.

Bij particuliere verkoop (niet via een verkoopmakelaar) is het inschakelen van een aankoopmakelaar des te belangrijker om u te behoeden voor een "miskoop". Niet iedere particuliere verkoper zal op de hoogte zijn van de juridische gevolgen van een verborgen gebrek (een onvolkomenheid aan de woning waarvan verkoper op de hoogte was maar niet heeft genoemd tijdens de bezichtiging) of de geldende bestemmingsplannen. Verder is het risico voor bodemverontreiniging hoger bij woonboerderijen dan voor "normale" woningen, dus een bodemonderzoek door een specialist kan  raadzaam zijn. Zeker wanneer u verbouwingsplannen heeft.

De huizenmarkt is goed maar desalniettemin zijn vraagprijzen soms nog veel te hoog gezien de lokale marktsituatie. In veel regio's van Drenthe is de woningmarkt namelijk nog rustig. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld stad Groningen of Assen. Het inschakelen van een aankoopmakelaar voorkomt dat u teveel gaat betalen voor uw woning.

De meeste van onze klanten komen uit het westen/zuiden van Nederland of uit het buitenland (expats). Op zoek naar rust, ruimte, schone lucht en veiligheid. Vaak ook Noordelingen die "back naar hun roots" gaan. Zoekt u ook de rust en ruimte van het mooie Drenthe, neem dan contact met ons op.

Wij specialiseren ons als zelfstandig onafhankelijk makelaar in het aankopen van woonhuizen in het hogere segment. Het werkgebied beslaat geheel Drenthe, mede dankzij de centrale ligging van Bruntinge. Onze werkwijze kenmerkt zich door een 10-stappenplan, dat de noodzaak voor u om vaak naar Drenthe te komen zo beperkt mogelijk houdt.

Persoonlijke aankoopbegeleiding in het hogere segment